Honey Bee Pro INVERT

honey-bee-pro-invert

Tekuća hrana za pčele najviše čistoće

Honey Bee Pro INVERT je tekuća hrana za pčele najviše čistoće, jer se sastoji isključivo od saharoze i njezinih sastavnih dijelova fruktoze i glukoze. Proizveden je visokom enzimskom kontroliranom tehnologijom uz upotrebu najkvalitetnijih enzima.

Honey Bee Pro INVERT ne sadrži time druge vrste šećera koje opterećujuće djeluju na crijeva. Visoki udio fruktoze i kod niskih temperatura drži na minimalnoj razini sklonost ka kristalizaciji u saću – time se ugibanje pčela od gladi na punom saću može u potpunosti isključiti. Mikrobiološki je stabilan i ima dugi vijek trajanja.

Honey Bee Pro INVERT je odličan proizvod i ukoliko sami proizvodite pogače. Umiješava se zajedno sa šećerom u prahu bez potrebe dodavanja meda.

Pakiranje Honey Bee Pro INVERT radimo u pakiranju od 25 kilograma, u bačvama od 210 kilograma ili u ambalaži kupca.

Prednosti:

 • Odmah spreman za uporabu bez dodavanja vode
 • Visoki udio fruktoze, idealna konzistencija
 • Najbolje iskorištavanje hrane kroz visoki udio suhih tvari
 • Brza pohrana hrane zahvaljujući sadržaju prilagođenom pčelama
 • Makrobiološki stabilan i dugog roka trajanja
 • Prikladan i za korištenje u postojećim hranilicama
 • Bez HMF-a (Hydroxymethylfurfural)

Posebno prikladno za:

 • Hranjenje plodišta, kasno zimsko dohranjivanje, izradu pogača.
 • Hranjiva vrijednost:
 • 1 litra INVERT-a odgovara 1 kg kristalnog šećera
 • 1 kg INVERT-a odgovara 0,73 kg kristalnog šećera

Invertni šećer (trimoline) pomaže da se smanji, spriječi ili kontrolira nastajanje ili početak kristalizacije i sa svojim higroskopskim svojstvima također pomaže da se poveća ukupni vijek trajanja slastičarskih proizvoda.

Šećerni kristali u invertnom šećeru su manji od saharoze, što rezultira glatkom teksturom konačnog proizvoda. Manji kristali se također otapaju brže nego kristali saharoze. Invertni šećer zadržava vlagu bolje što je važno za održavanje vijeka i za samu teksturu.

Dodaje se smjesama za sorbet prije obrade, a također se koristi u mnogim različitim vrstama bombona kako bi bili glatki. Pomaže zadržati mekane kekse sočnima.

Radi svoje glatke strukture koristi se i za glazure, sladolede, umake i karamelu.

 

Skladištenje:

Honey Bee Pro INVERT bi trebalo skladištiti u tamnoj prostoiji, najbolje pri konstantnoj temperaturi između 10°C i 20°C.

Koja je razlika između Invert sirupa i šećernog sirupa?

Šećerni sirup je čisti šećer koji mnogi pčelari otapaju u vodi kako bi dobili tekućinu te tako prihranili pčele ili umiješali u pogače. Ovaj sirup pčela mora razgraditi svojim enzimima te ga tek tada može koristiti kao svoju hranu. Invert sirup je već razgrađen šećer na glukozu i fruktozu i prirodna je hrana pčeli. Pčela troši puno manje energije pri preradi ove hrane. Također, mnogi pčelari rade pogrešnu prihranu ukoliko se u šećerni sirup dodaje kiselina i kuha na temperaturama iznad 100°C. Ovo se pokazalo kao vrlo loše iz razloga što se stvara HMF (hidroksimetilfurfural) što utječe na smrtnost pčela (Brodshneider i Crailsheim, 2010). Zbog toga je jedina mogućnost izbjegavanja HMF-a enzimska hidroliza bez upotrebe kiselina. Kao najbolja prihrana pčeli je Invert sirup proizveden enzimskom metodom, a to je upravo Honey Bee Pro INVERT.